Family

Το ειδικά χτισμένο ράντσο προσφέρει ηρεμία, συντροφικότητα για οικογένεια 9 ατόμων

Placeholder κατά τη φόρτωση των ενεργειών του άρθρου

Όταν έχετε μια μικτή οικογένεια με έξι παιδιά ηλικίας 3 έως 23 ετών, μπορεί να σκεφτείτε ότι ένα πολυεπίπεδο σπίτι θα ήταν ιδανικό για κάποιο χωρισμό γενεών. Αλλά για την Aisha Williams, ανώτερη ηγέτιδα στην υγεία και την κοινωνική πολιτική και την καινοτομία, και τον σύζυγό της, Frank Major, στέλεχος πληροφορικής, ένα σπίτι σε στυλ ράντσο στο McLean, Va., με μονοκατοικία ήταν το ιδανικό.

«Έχουμε έναν φίλο στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, με ένα σπίτι σε στυλ ράντσο που έχει μια πεθερική σουίτα στη μία πλευρά της πισίνας που ενέπνευσε τις ιδέες μας για το σπίτι μας», λέει ο Williams. «Αυτό το σπίτι είναι απλά άνετο για όλους. Διασκεδάζουμε συχνά και το σπίτι μας είναι κάπως σαν «Ζωηρά» με τους φίλους και την οικογένειά μας να εμφανίζονται στην πόρτα του σαλονιού και να μας καλωσορίζουν ανά πάσα στιγμή».

Ο Major, ο οποίος εργαζόταν με την AARP πριν από την τωρινή του δουλειά, λέει ότι η ζωή σε ένα επίπεδο είναι ιδανική για όλους, ειδικά για να γεράσουν τελικά στη θέση τους. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η μητέρα του Ουίλιαμς ήρθε να ζήσει με την οικογένεια σε μια ιδιωτική σουίτα επισκεπτών με τη δική της κουζίνα, οικογενειακό δωμάτιο, γραφείο ή δωμάτιο ξενώνα, δύο μπάνια και μια προστατευμένη βεράντα. Το σπίτι 6.133 τετραγωνικών ποδιών διαθέτει επίσης χαμηλότερο επίπεδο με επιπλέον υπνοδωμάτιο, γυμναστήριο και χαλαρό χώρο διασκέδασης.

“Έχουμε πολλή οικογένεια κοντά και είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε μια ωραία ροή για διασκέδαση μέσα και έξω”, λέει ο Major.

Ο Major και ο Williams συνεργάστηκαν με τον Anthony Wilder, ιδρυτή του Anthony Wilder Design/Build in Cabin John, Md., για να φέρουν το όραμά τους για το σπίτι τους σε ένα επίπεδο πέρα ​​από τις προσδοκίες τους.

“Έχουμε τρία παιδιά στο σπίτι που είναι 3, 9 και 16”, λέει ο Williams. «Έχουμε επίσης τρεις στο κολέγιο ή που αποφοίτησαν πρόσφατα που είναι 19, 22 και 23 ετών, οπότε χρειαζόμασταν χώρο για να έχουν όλοι λίγη ησυχία και ιδιωτικότητα, καθώς και ένα αρκετά μεγάλο ανοιχτό σχέδιο για να είμαστε μαζί».

Μια μεγάλη ανακαίνιση δίνει ένα σπίτι πολλών γενεών στο Capitol Hill

Η ζωή σε ένα επίπεδο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους πελάτες του Wilder, λέει. Ο ίδιος και η σύζυγός του μένουν σε μονοκατοικία, επίσης. Αλλά η εύρεση της σωστής ιδιοκτησίας στην πολυσύχναστη περιοχή DC μπορεί να είναι μια πρόκληση.

«Αρχικά θέλαμε να είμαστε στο Βόρειο Άρλινγκτον, αλλά οι παρτίδες ήταν πολύ μικρές για να σχεδιάσουμε ένα σπίτι με πτέρυγα επισκεπτών ή ξενώνα», λέει ο Williams. «Βρήκαμε αυτό το γωνιακό οικόπεδο στο McLean που είχε ένα μικρό σπίτι πάνω του που αρχικά σκοπεύαμε να ανακαινίσουμε, αλλά τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι θα ήταν πιο απλό να το γκρεμίσουμε και να ξεκινήσουμε από το μηδέν παρά να προσπαθήσουμε να το ενσωματώσουμε στο όραμά μας».

Η οικογένεια μετακόμισε στο σπίτι της το 2018. Το 2020, το σπίτι προσαρμόστηκε εύκολα σε χώρο εργασίας και κέντρο εκπαίδευσης για τους μαθητές προσχολικής ηλικίας, δημοτικού, γυμνασίου και κολεγίου.

«Ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός προσαρμοσμένου σπιτιού όπως αυτό θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια», λέει ο Wilder, το οποίο δεν περιλαμβάνει τη γη ή τον εξωραϊσμό.

Ηρεμία σε ένα νοικοκυριό με επίκεντρο την οικογένεια

Ενώ μπορείτε να αναμένετε ότι ένα νοικοκυριό που περιστασιακά έχει και τα εννέα μέλη της οικογένειας μπορεί να είναι χαοτικό, ο σχεδιασμός του σπιτιού με φαρδιούς διαδρόμους, ψηλές οροφές, ζεστά υλικά και εκτάσεις γυάλινων τοίχων προσφέρει μια απροσδόκητη γαλήνη.

«Σχεδιάσαμε σκόπιμα αυτό το σπίτι με ψηλά ταβάνια που δεν είναι πολύ ψηλά», λέει ο Wilder. «Αυτά είναι περίπου 10 πόδια ύψος. Οι οροφές που έχουν ύψος 12 πόδια θα ήταν πολύ ψηλές και θα δημιουργούσαν μια ηχώ».

Ο Wilder συνεργάστηκε με τον Williams και τον Major για να αναπτύξει το όραμα για το σπίτι, ενώ ο Sean Mullin, αρχιτέκτονας με τον Anthony Wilder Design/Build, σχεδίασε τα σχέδια.

Η γοητεία του σπιτιού γίνεται αμέσως αντιληπτή, με το πλάτος του να απλώνεται στο οικόπεδο ενός στρέμματος και να βλέπει έναν ημικυκλικό δρόμο που φωτίζεται από φανάρια αερίου. Ένας τρούλος επιστέφει την ιδιοκτησία με λευκά τούβλα και στόκο και πέτρινες σκάλες οδηγούν στην μπροστινή είσοδο.

Μια ανακαίνιση σπιτιού που ξεκίνησε στο laundry room

Ένα μολυβένιο παράθυρο πάνω από την απαλά τοξωτή ξύλινη μπροστινή πόρτα προσθέτει ένα παλιομοδίτικο στοιχείο ρομαντισμού στο σπίτι. Στα αριστερά του φουαγιέ υπάρχει μια χαριτωμένη επίσημη τραπεζαρία με παράθυρο με εικόνες, πόρτες με τσέπη στην κουζίνα και άφθονο χώρο για να συγκεντρωθούν οι οικογένειες και οι φίλοι.

«Είμαστε υπέρ της προσέγγισης «λιγότερο είναι περισσότερο» και της απλής κομψότητας», λέει ο Williams. «Ο Άντονι το καταλαβαίνει πραγματικά και έφερε τις ιδέες μας στη ζωή».

Όπως εξηγεί ο Wilder, «το καλό σχέδιο είναι αόρατο».

Στο κύριο οικογενειακό δωμάτιο, το οποίο είναι ανοιχτό στη διπλανή κουζίνα, ένα τζάκι αερίου δύο όψεων είναι τοποθετημένο σε έναν τοίχο από το δάπεδο μέχρι την οροφή που χωρίζει το δωμάτιο από το χολ και είναι ορατό από ένα γραφείο στο σπίτι μέσα από γυάλινες πόρτες.

«Ο τοίχος του τζακιού είναι κατασκευασμένος από ένα συνθετικό μέταλλο που μοιάζει με πέτρα, το οποίο παρέχει τόσο σύγχρονο όσο και παλιό οπτικό αντίκτυπο», λέει ο Wilder. «Τοποθετήσαμε σκόπιμα το τζάκι στο ύψος των ματιών όταν κάθονται οι άνθρωποι, ώστε να μην κρύβεται από το τραπεζάκι του καφέ».

Η ανοιχτή κουζίνα είναι το «κέντρο νεύρων» για το νοικοκυριό, λέει η Williams, με άφθονο χώρο για εκείνη και τη μητέρα της για να μαγειρέψουν και για τους catering όταν διασκεδάζουν.

«Έχουμε μια πολύ καθαρή και απλή λευκή κουζίνα με γκρι πλακάκι, επειδή θέλαμε μια μοντέρνα εμφάνιση», λέει ο Williams. «Το μεγάλο νησί είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα γιατί έχουμε πολλή δραστηριότητα γύρω του το πρωί, όταν όλοι τρώνε πρωινό και ετοιμάζονται για την ημέρα».

Η κουζίνα περιλαμβάνει έναν νεροχύτη αγροικίας από ανοξείδωτο χάλυβα τριών λεκανών με φωτιστικά της Waterworks και μια σειρά Thermador με έξι καυστήρες με ψησταριά. Δίπλα στο κεντρικό νησί υπάρχει μια γυάλινη τραπεζαρία και ένα ντουλάπι μπάτλερ με επιπλέον χώρο αποθήκευσης και μια ενσωματωμένη σχάρα κρασιού. Το τραπέζι είναι στρωμένο μπροστά από έναν τοίχο από γυαλί με θέα στην πισίνα και τα δέντρα στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Το σπίτι περιλαμβάνει μια πίσω αυλή με πισίνα, υδρομασάζ, υπαίθριο τζάκι και εξωραϊσμό από την McHale Landscape Design, που εδρεύει στο Upper Marlboro, Md., η οποία προσφέρει ελκυστική θέα από το εσωτερικό του σπιτιού και ιδιωτικότητα.

Χωρίζοντας την τραπεζαρία για μια κουζίνα φιλική προς την οικογένεια

“Ολόκληρο το σπίτι αισθάνεται σαν να κάθεται στη φύση λόγω του εξωραϊσμού έξω”, λέει ο Williams. «Όταν χιόνισε νωρίτερα φέτος, ανοίξαμε όλα τα παράθυρα για να νιώθουμε ότι είμαστε ενσωματωμένοι στη φύση. Φτιάξαμε μια «κυρία του χιονιού» έξω στο αίθριο με μήλα για χείλη».

Ο Major λέει ότι μια από τις αγαπημένες του πτυχές του σπιτιού είναι η ηλιοφάνεια σε όλα τα δωμάτια.

«Μου αρέσει να κάθομαι στον ήλιο και εργάζομαι ακόμη και έξω όταν μπορώ», λέει ο Major. «Το βράδυ, μπορούμε να βάλουμε το τζάκι αερίου έξω και ο φωτισμός του τοπίου είναι όμορφος. Αισθάνεται σαν μια υποχώρηση χωρίς να χρειάζεται να φύγετε».

Το ζευγάρι φυτεύει νέο τοπίο μπροστά από το σπίτι του για να αντιγράψει μερικές από τις φυτεύσεις της πίσω αυλής.

Σουίτες και χώρος για όλους

Πέρα από την κουζίνα και την χαλαρή τραπεζαρία βρίσκεται το mudroom, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ντουλάπες, γάντζους και παγκάκια για να φιλοξενήσει την οικογένεια και τους επισκέπτες. Η πλαϊνή είσοδος στο mudroom παρέχει μια απρόσκοπτη είσοδο στο σπίτι μαζί με μια κομψή ξύλινη πόρτα που αντηχεί την κύρια είσοδο. Μέσα, μια πόρτα οδηγεί από το mudroom στην ιδιωτική σουίτα επισκεπτών όπου μένει η μητέρα του Williams.

Η σουίτα επισκεπτών περιλαμβάνει ένα οικογενειακό δωμάτιο με τοίχο από παράθυρα που βλέπουν στην πισίνα και το αίθριο. Το οικογενειακό δωμάτιο είναι ανοιχτό σε μια κομψή λευκή και γκρι κουζίνα με ένα μεγάλο νησί που μοιάζει με την κύρια κουζίνα.

«Η μητέρα μου μαγειρεύει μαζί μας τις περισσότερες φορές και τα παιδιά είναι μέσα και έξω από τον χώρο της, οπότε υπάρχει πολύ μικρός διαχωρισμός μεταξύ μας», λέει ο Williams. «Αλλά έχει την ιδιωτικότητά της όταν το θέλει».

Η σουίτα περιλαμβάνει οροφές ύψους 10 ποδιών, ένα υπνοδωμάτιο που χρησιμοποιείται ως γραφείο και ένα πλήρες μπάνιο που συνδέεται με το χολ της σουίτας και το δεύτερο υπνοδωμάτιο. Το κύριο υπνοδωμάτιο της σουίτας περιλαμβάνει ένα άλλο πλήρες μπάνιο και πρόσβαση σε μια ιδιωτική βεράντα με σκελετό.

Στην απέναντι πλευρά της κύριας κουζίνας, ένας φαρδύς διάδρομος οδηγεί πίσω από το οικογενειακό δωμάτιο και περιλαμβάνει πόρτες προς το γραφείο του σπιτιού και υπνοδωμάτια για τα μικρότερα παιδιά του ζευγαριού. Ο γεμάτος φως διάδρομος περιλαμβάνει ένα ψηλό παράθυρο στο τέλος του σπιτιού. Ακριβώς κάτω από αυτό το παράθυρο υπάρχει ένα άνοιγμα προς το γυμναστήριο στον κάτω όροφο για να επιτρέπεται άφθονο φυσικό φως σε αυτόν τον χώρο. Ένα διαφανές γυάλινο πάνελ εγκαταστάθηκε αντί για έναν χαμηλό τοίχο στο τέλος του διαδρόμου πάνω από το γυμναστήριο για να επιτρέψει περισσότερο φως να γεμίσει και τους δύο χώρους και για μια σύνδεση μεταξύ των δύο επιπέδων.

Για να προσθέσετε ζεστασιά σε ένα σπίτι, φέρτε περισσότερα από τα υπέροχα σε εξωτερικούς χώρους

Για πολυάσχολους γονείς και επαγγελματίες όπως ο Williams και ο Major, ένας χώρος καταφυγίου είναι απαραίτητος. Η κύρια σουίτα τους στηρίζεται σε μια πτέρυγα έξω από το κύριο επίπεδο και μοιάζει σχεδόν σαν ένα ιδιωτικό σπίτι. Δύο γυάλινες πόρτες πλαισιώνουν το τζάκι και συνδέουν το δωμάτιο με την πισίνα, το αίθριο και το υδρομασάζ.

«Το καλοκαίρι μπορούμε να ακούσουμε τον καταρράκτη στην πισίνα όταν μας παίρνει ο ύπνος», λέει ο Williams.

Το υπνοδωμάτιο έχει θολωτή οροφή με τζάμι από το δάπεδο μέχρι την οροφή στον πίσω τοίχο, που βλέπει σε δέντρα, φυτά και έναν διαμορφωμένο βράχο. Τρία ακόμη παράθυρα πάνω από το κρεβάτι γεμίζουν το δωμάτιο με ακόμα περισσότερο φυσικό φως. Το κύριο μπάνιο έχει μια γλυπτική μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης κάτω από ένα παράθυρο και ένα μεγάλο ντους. Όλα τα ντους στο σπίτι έχουν σχεδιαστεί ως ντους χωρίς κατώφλι.

«Μείναμε σε ένα ξενοδοχείο στη Βαρκελώνη μια φορά που μόλις μου άρεσε, γι’ αυτό ζήτησα να σχεδιαστεί το ντους όπως αυτό με όσο το δυνατόν περισσότερες κεφαλές ντους», λέει ο Williams.

Το υπέργειο κάτω επίπεδο περιλαμβάνει ένα άλλο υπνοδωμάτιο επισκεπτών με πλήρες μπάνιο και ιδιωτική πρόσβαση σε ένα ήσυχο αίθριο με καθίσματα που είναι επίσης προσβάσιμο από το κύριο οικογενειακό δωμάτιο.

«Χρησιμοποιήσαμε αυτόν τον κάτω όροφο ως σχολική αίθουσα όταν τα σχολεία έκλεισαν και φέραμε έναν προπονητή γυμναστικής και για τις κόρες μας», λέει ο Williams.

Το κάτω επίπεδο διαθέτει μεγάλο ανοιχτό χώρο για χαλαρές ψυχαγωγικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις, αίθουσα πολυμέσων και γυμναστήριο με γυάλινες πόρτες και άνοιγμα στο κύριο επίπεδο.

“Αυτό είναι ένα σπίτι που χρησιμοποιείται καλά”, λέει ο Williams. «Έχω ζήσει σε μεγαλύτερα σπίτια και μπορεί να υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ υπερβολικού χώρου και ενός άνετου σπιτιού. Χρησιμοποιούμε κάθε κομμάτι αυτού του σπιτιού και μπορούμε ακόμη και να χρησιμοποιήσουμε τη σουίτα επισκεπτών της μητέρας μου για άλλα μέλη της οικογένειας όταν ταξιδεύει».

Με τη βοήθεια του Wilder και του Mullin, ο Williams και ο Major δημιούργησαν ένα φιλόξενο σπίτι που αγκαλιάζει όλους όσους μπαίνουν σε αυτό.

About the author

admin

Leave a Comment