Rock

Η ανάπτυξη του Sprawling Mission Rock από το Studio Gang ξεκινά

Το τέταρτο και τελευταίο στοιχείο της πρώτης φάσης του San Francisco’s Mission Rock, μιας νέας παραθαλάσσιας περιοχής μικτής χρήσης που υψώνεται σε μια έκταση 28 στρεμμάτων κοντά στο Oracle Field που προηγουμένως φιλοξενούσε ένα θηρίο ενός επιφανειακού πάρκινγκ, είναι πλέον επίσημα υπόγειος.

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ομάδα ανάπτυξης της Mission Rock Partners (μια συνεργασία μεταξύ San Francisco Giants και Tishman Speyer), η κατασκευή στο Parcel F, ένας πύργος διαμερισμάτων 23 ορόφων επενδυμένος με γυαλισμένα κεραμικά πλακίδια και με έναν «ουράνιο κήπο» που ενισχύει τη βιοποικιλότητα. ” είναι πλέον επίσημα underground. Ο πολυώροφος οικισμός σχεδιασμένος από το Studio Gang ενώνει τρία άλλα έργα αγκυροβόλησης της περιοχής που βρίσκονται επί του παρόντος σε διάφορες καταστάσεις προόδου: το The Canyon του MVRDV, ένας πύργος κατοικιών/γραφείων μικτής χρήσης που μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε. ένα μπλοκ γραφείων εμπνευσμένο από γεωλογικούς σχηματισμούς σχεδιασμένο από τον Henning Larsen που θα χρησιμεύσει ως νέα παγκόσμια έδρα της Visa. και ένα κτίριο εμπορικών/βιολογικών επιστημών 300.000 τετραγωνικών ποδιών, Block B, σχεδιασμένο από την WORKac. Η κατασκευή των δύο τελευταίων έργων, τα οποία θα μοιράζονται 55.000 τετραγωνικά πόδια εστιατορίου και χώρου λιανικής μεταξύ τους, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσο για το Parcel F των 315.000 τετραγωνικών ποδιών του Studio Gang, θα διαθέτει 254 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα (97 ορίζονται ως χαμηλότερα από την τιμή της αγοράς) μαζί με 25.000 τετραγωνικά πόδια συνεργατικού χώρου και πολλά καταστήματα και καφέ στο επίπεδο του δρόμου.

Άποψη του αγροτεμαχίου F από το πάρκο China Basin Park που έχει σχεδιαστεί από το SCAPE. (Στούντιο συμμορία)

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από ΕΝΑη αναπτυσσόμενη γειτονιά του Σαν Φρανσίσκο—που προέρχεται από μια συνεργασία ιδιωτικού-δημόσιου τομέα μεταξύ των Giants, Tishman Speyer και του Port of San Francisco, και καθοδηγείται από αυτό που έχει περιγραφεί ως ένα «γενικό σχέδιο κατά του κύριου σχεδίου» που βασίζεται σε συνεργασία— θα διαθέτει επίσης μια έκταση πέντε στρεμμάτων ανοιχτού χώρου πρασίνου με τη μορφή του China Basin Park του SCAPE που βρίσκεται λίγα βήματα από το Parcel F. Επιπλέον, μια σειρά από πρόσφατα ανακοινωθέντες δημόσιες εγκαταστάσεις «Street Room» θα «προσφέρει ανάπαυλα, σημεία ενδιαφέροντος , και μέρη άνεσης και κοινωνικοποίησης», σε όλη τη γειτονιά, όπως το έθεσε ο Yennga Khuong, διευθυντής των Πάρκων και Προγραμματισμού με τους Γίγαντες του Σαν Φρανσίσκο.

Όπως σημειώνεται σε ένα δελτίο τύπου που ανακοινώνει το πρωτοποριακό του Parcel F, το Studio Gang με έδρα το Σικάγο όχι μόνο σχεδίασε έναν από τους οικιστικούς πύργους της Mission Rock αλλά και «διευκόλυνε τη συνεργασία μεταξύ της κοόρτης των αρχιτεκτόνων σχεδιασμού των κτιρίων Phase One».

«Το Parcel F έχει σχεδιαστεί για να συνεργάζεται με τα διπλανά του κτίρια για να δημιουργήσει μια φιλόξενη και ποικιλόμορφη γειτονιά από την πρώτη μέρα—ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θέλουν να βρίσκονται και όπου μπορούν άνετα να γνωριστούν και να περάσουν χρόνο μαζί. Η βάση του πύργου ενσωματώνει μια σειρά από βιτρίνες καταστημάτων και μικροενεργοποιήσεις στο επίπεδο του δρόμου που δίνουν στο κτίριο μια ανθρώπινη κλίμακα», δήλωσε αναλυτικά η ιδρύτρια του Studio Gang, Jeanne Gang. «Έχουμε χαράξει επίσης στη βάση για να δημιουργήσουμε έναν ελκυστικό υπαίθριο χώρο με ηλιόλουστες φυτεμένες βεράντες και καθίσματα με τσουγκράνα, όπως ένα mesa, όπου οι κάτοικοι μπορούν να κοινωνικοποιηθούν και να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας τη δραστηριότητα στην κεντρική δημόσια πλατεία παρακάτω».

Θέα του αγροτεμαχίου F, κοιτάζοντας ψηλά από τη βάση του που είναι τυλιγμένη σε βεράντα. (Στούντιο συμμορία)

Ο Julian Pancoast, Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Ακίνητης Περιουσίας για τους San Francisco Giants, πρόσθεσε ότι το Parcel F είναι «προορισμένο να γίνει κεντρικός κοινωνικός κόμβος και τόπος συγκέντρωσης της κοινότητας για το Mission Rock».

Εκτός από τη βαθμιδωτή σειρά αναβαθμίδων που τυλίγονται γύρω από τη βάση του κτιρίου, μια σειρά από πρόσθετες κοινόχρηστες αναβαθμίδες εμφανίζονται πιο πάνω στον πύργο σε τμήματα όπου οι πλάκες δαπέδου έχουν λαξευθεί πίσω στις γωνίες. «Προσανατολισμένες και διαμορφωμένες ώστε να μεγιστοποιούν το φως του ήλιου και να ελαχιστοποιούν τον άνεμο, οι βεράντες διαθέτουν εντυπωσιακή θέα στη γύρω πόλη και στον κόλπο, ενώ συνεχίζουν την «τοπογραφία της κοινότητας» που ξεκίνησε από το μέσο», εξήγησε η ομάδα ανάπτυξης. Όπως αναφέρθηκε, το κτίριο-στόχος LEED Gold θα στεφθεί επίσης με έναν καταπράσινο, ελκυστικό για την άγρια ​​ζωή κήπο στον τελευταίο όροφο, οι κάτοικοι του Mission Rock μπορούν να «χαλαρώσουν, να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν τη θέα».

Όταν ολοκληρωθεί πλήρως, το Mission Rock θα φέρει 1.200 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα (40 τοις εκατό θα είναι προσιτά σε νοικοκυριά χαμηλού και μέτριου εισοδήματος), οκτώ στρέμματα δημόσια πάρκα και ανοιχτούς χώρους, έως και 1,4 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια γραφείου «υψηλής ποιότητας» και εργαστηριακό χώρο και πάνω από 200.000 τετραγωνικά πόδια γειτονιάς λιανικής και τοπικών κατασκευαστικών χώρων σε αυτό το άλλοτε αχρησιμοποίητο τμήμα της προκυμαίας του Σαν Φρανσίσκο απέναντι από το McCovey Cove. Το Mission Rock θα διαθέτει επίσης μια μεγάλη δομή στάθμευσης που θα εξυπηρετεί το Oracle Park και «άλλες τοπικές ανάγκες» και θα περιλαμβάνει την αποκατάσταση του Pier 48, ενός ιστορικού παλιού θαλάσσιου υπόστεγου που τώρα λειτουργεί ως τεράστιος χώρος εκδηλώσεων.

About the author

admin

Leave a Comment